Zoon Van der Vaart moest Duits shirt uittrekken

Rafael van der Vaart was er bepaald niet blij mee dat zijn zoon Damián in een Duits voetbalshirt rondliep. "Onze zoon had het t-shirt aangetrokken nadat hij het van vrienden had gekregen", zegt Sylvie van der Vaart tegen de website van de Duitse krant Die Welt. "Toen zei Rafael: dat trek je nu uit!"

Het Nederlands elftal speelt woensdag op het Europees kampioenschap een belangrijke wedstrijd tegen Duitsland. "Dat shirt ging Rafael, als speler van het Nederlands elftal, iets te ver", lacht de 34-jarige Sylvie.

Haar 6-jarige zoon Damián is in Duitsland opgegroeid, de eerste jaren van zijn leven speelde zijn vader voor het Duitse Hamburger SV. "Zijn nanny is ook Duits. Ook in onze woonplaatsen Madrid, Amsterdam en Londen is zijn Duitse oppas erbij."

Desondanks juicht Sylvie voor Oranje. "Natuurlijk ben ik een beetje meer voor Nederland, omdat Rafael voor het Nederlands elftal speelt", zegt de voetbalvrouw. "Ik ben in Nederland geboren, mijn familie woont er en ik heb het grootste deel van mijn leven daar doorgebracht."