Amoah tekent bij sc Heerenveen

Matthew Amoah gaat komend seizoen de aanval van sc Heerenveen versterken. De 31-jarige spits tekende vanmiddag een contract voor één seizoen. De Ghanees komt over van het Turkse Mersin Idman Yurdu, dat hem een jaar geleden van NAC Breda overnam.

Nederland maakte voor het eerst kennis met Amoah tijdens zijn achtjarige periode bij Vitesse. De spits scoorde daarin 62 doelpunten in 174 duels. De Ghanees verdiende met zijn sterke optredens in 2006 een transfer naar de Duitse topclub Borussia Dortmund, waar hij anderhalf seizoen speelde. In 2007 keerde Amoah terug naar de Eredivisie. Bij NAC Breda maakte de spits 43 doelpunten in 105 duels.

Met Amoah trekt sc Heerenveen een aanvaller aan met internationale ervaring. Amoah speelde 42 interlands namens zijn vaderland Ghana, en was daarin dertien keer trefzeker. Hij speelde op het WK van 2006 en kwam ook in actie tijdens de Afrika Cup.

Matthew Amoah is na Kristoffer Nordfeldt, Marten de Roon, Mark Uth en Jukka Raitala de vijfde aanwinst van sc Heerenveen voor het komend seizoen.