Emiraten willen strengere kledingvoorschriften

Het belangrijkste adviesorgaan in de Verenigde Arabische Emiraten, de Federale Nationale Raad, gaat aandringen op stevige maatregelen om toeristen en inwoners van het land te ontmoedigen weinig verhullende kleding te dragen. Dat maakte de raad dinsdag bekend.

De Federale Nationale Raad heeft dinsdag zijn steun uitgesproken voor het voorstel, nadat de minister van cultuur van de VAE, Abdulrahman al-Owais, zich had geschaard achter pogingen meer nadruk te leggen op de conservatieve tradities van het land. Sommige delen van het land, zoals Dubai, zijn inmiddels een kosmopolitische plek geworden waar mensen uit de hele wereld wonen.

De raad wil dat reizigers worden aangemoedigd minder van hun lichaam te tonen. Hier moet ook in reclamecampagnes op worden aangedrongen. De raad, die deels wordt gekozen en deels wordt aangewezen, heeft geen wetgevende macht. Alle beslissingen liggen bij de regering.

De afgelopen weken hebben twee vrouwen uit de VAE via sociale media buitenlanders opgeroepen geen 'ongepaste' kleding, zoals korte broekjes en naveltruitjes, in het openbaar te dragen.