Gerard Ekdom krijgt popmuziekprogramma op tv

Gerard Ekdom gaat dit najaar een nieuw popmuziekprogramma presenteren bij de AVRO op Nederland 3. "Vroeger keek ik altijd naar Toppop en Countdown. Dat ik nu zelf een popprogramma mag presenteren, daar was ik wel even stil van. Het is een droom die uitkomt", laat Ekdom weten.

De 34-jarige radio-dj, treedt met de show in de voetsporen van Ad Visser en Bas Westerweel, die in de jaren zeventig en tachtig AVRO's Toppop presenteerden. Ekdom is vanaf 22 september iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien met het muziekprogramma.

In hoog tempo neemt hij de kijker mee langs optredens van internationale en nationale artiesten. Ook worden het laatste popnieuws, de Mega Top 50 en verschillende reportages behandeld. Wat vooral centraal staat is 'Ekdoms liefde voor popmuziek'.

Mediadirecteur Peter Lubbers van de AVRO is blij dat hij het programma met Ekdom kan maken. "Hij heeft een enorme kennis van popmuziek en weet als geen ander zijn liefde hiervoor over te brengen." Binnenkort maakt de AVRO de titel van het nieuwe tv-programma bekend.