Stekelenburg: "Sprak collega's over Deense goal"

Maarten Stekelenburg heeft met zijn collega-doelmannen Tim Krul en Michel Vorm nagepraat over de Deense tegengoal van Michael Krohn-Dehli. "Het blijft een lastige situatie."

Maarten Stekelenburg zag Krohn-Dehli na een goede sleepbeweging plotseling voor zijn doel opduiken en kon vervolgens niet voorkomen dat de linkermiddenvelder de bal tussen zijn benen door tegen de touwen schoot. Een moeilijke bal voor een keeper, zo concludeert 'Steek'. "Ik ben net als Tim Krul lang en als er dan zo'n bal recht op je benen afkomt, is dat erg moeilijk. Je hebt zo weinig tijd om te reageren."

"Ik heb het er met de andere keepers nog wel over gehad", vervolgt de doelman op de website van de KNVB. "Het blijft namelijk een lastige situatie. Er is een beetje geluk voor nodig om die bal te keren, maar fortuin hebben we als gehele ploeg niet gehad. Al had ik wel zoiets van: God, moet dat nou zo?"

Het toernooi is met het 0-1 verlies echter nog niet verloren, zo bezweert Stekelenburg. "Ik denk dat wij in de aanval en op het middenveld over voldoende kwaliteit beschikken om ook tegen Duitsland het verschil te maken. We moeten immers winnen van de Duitsers. Lang stilstaan bij de nederlaag tegen Denemarken heeft ook weinig zin, we moeten door."