Gerrard: "Tevreden met onze wedstrijd"

Het gevoel van tevredenheid dat bij zowel Frankrijk als Engeland overheerst na het 1-1 gelijkspel in Groep D heeft zich ook meester gemaakt van Steven Gerrard. "We zouden zeer blij zijn met een overwinning maar iedereen heeft vanavond gezien dat Frankrijk fantastische spelers heeft", aldus aanvoerder Gerrard.

"Ik denk dat we ze veel problemen hebben gegeven, zoals zij dat ook bij ons hebben gedaan, dus zijn we tevreden met onze wedstrijd. Ik heb ook van tevoren gezegd dat we ons - bij welk resultaat dan ook - niet mee moeten laten slepen."

De Italiaanse arbiter Nicola Rizzoli treft volgens Gerrard geen blaam. "We gaan geen excuses zoeken. Soms kregen we wat beslissingen tegen die we niet verdienden, maar we gaan niet naar de scheidsrechter kijken. We gaan onze wedstrijd analyseren om te zien wat goed en wat slecht ging."

De jonge vleugelspeler Oxlade-Chamberlain heeft het goed gedaan, aldus Gerrard. "Ze zijn jong, maar ze zijn goed. Ik denk dat Wayne Rooney jaren geleden al bewezen heeft dat als je goed genoeg bent, je oud genoeg bent. Oxlade-Chamberlain heeft vanavond laten zien dat hij goed genoeg is voor dit niveau. Hij moet nog steeds veel leren maar door met ervaren spelers te voetballen zal hij dat snel oppikken."