Minister VS rijdt door na ongeluk

De Amerikaanse minister van handel, John Bryson, wordt ervan verdacht dit weekend te zijn doorgereden na twee ongelukken. Dat heeft de politie maandag gezegd. Een woordvoerder van het ministerie zei dat Bryson was getroffen door een beroerte.

De 68-jarige Bryson zou zaterdag in San Gabriel een auto die op een passerende trein stond te wachten van achteren hebben geraakt. Hij sprak kort met het stel in de auto en raakte de auto tijdens het wegrijden voor een tweede keer, zei de politie. Enkele minuten later zou Bryson weer een auto hebben geraakt. De politie vond Bryson na de tweede botsing bewusteloos achter het stuur van zijn auto.

Bryson heeft vrijwillig een blaastest afgelegd, waaruit bleek dat er geen alcohol in het spel was. De resultaten van een bloedonderzoek laten nog op zich wachten. Het ministerie van handel zei dat Bryson na de botsingen medicijnen heeft gekregen.

Bryson is gedagvaard voor het doorrijden na een ongeluk, aldus de politie. "De zaak wordt op een later moment doorverwezen naar de openbaar aanklager, die moet bepalen wat hem ten laste wordt gelegd", zei een politiewoordvoerder.


Minister VS rijdt door na ongeluk (Foto: Novum)