Hincapie stopt aan einde seizoen

Wielrenner George Hincapie zet aan het einde van het seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat maakt hij naar verwachting maandag officieel bekend. De Amerikaan wordt aan het einde van deze maand 39 jaar. Als hij door zijn ploeg BMC voor de Tour de France wordt geselecteerd wordt het zijn zeventiende. Daarmee breekt hij het record van meeste deelnames dat hij nu samen met Joop Zoetemelk in handen heeft.

Hincapie is het bekendst als luitenant van Lance Armstrong. Die stond hij in al diens zeven tourzeges bij. Ook in de voorjaarsklassiekers staat hij echter zijn mannetje. Zo won hij in 2001 Gent-Wevelgem en vier jaar later Kuurne-Brussel-Kuurne.

In Parijs-Roubaix finshte hij zeven keer in de top tien. Zijn beste resultaat in de kasseienklassieker was de tweede plaats in 2005. Een jaar later werd hij in de Ronde van Vlaanderen derde. In 2005 won hij ook een etappe in de Tour de France.

Hincapie krijgt volgende week te horen of hij in de Amerikaanse olympische selectie zit. Als hij wordt opgeroepen worden het zijn zesde Olympische Spelen.


Hincapie stopt aan einde seizoen (Foto: Novum)