Vijf Nederlanders in voorselectie Tour Argos-Shimano

Argos-Shimano heeft vijf Nederlandse renners opgenomen in de voorselectie voor de Tour de France. Tom Veelers, Koen de Kort, Albert Timmer, Roy Curvers en Tom Stamsnijder strijden met negen anderen om de negen beschikbare plaatsen in de Tourploeg. De Nederlandse equipe doet na 2009 voor de tweede keer mee aan de Tour de France.

Naast vijf Nederlanders heeft Argos-Shimano in Marcel Kittel, Simon Geschke, Johannes Fröhlinger en Patrick Gretsch vier Duitsers geselecteerd. Ook vier Fransen, Alexandre Geniez, Yann Huguet, Thierry Hupond en Mathieu Sprick, zitten bij de voorlopige groep. Bert De Backer is de enige Belg die namens Argos-Shimano in de Tour zou kunnen starten.

Opvallende afwezige in de voorselectie is John Degenkolb. De snelle Duitser richt zich echter op de Olympische Spelen, de Vuelta en het WK in Valkenburg. "Ik wil het in die races goed doen. Volgend jaar wil ik echter schitteren in de Tour. Dan wordt het mijn belangrijkste doel. Ik droom van de groene trui."

De Tour de France gaat dit jaar op 30 juni van start met een proloog in Luik. La Grande Boucle finisht 22 dagen later met de traditionele etappe naar de Champs Élysées in Parijs. Op 19 juni maakt de Nederlandse formatie de definitieve selectie bekend.