Chili leidt WK-kwalificatie Zuid-Amerika

Chili staat na zes speelronden bovenaan in de strijd om de kwalificatie van het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. In en tegen Venezuela wonnen ze met 2-0. Uruguay won met 4-2 van Peru.

Chili wist pas vijf minuten voor tijd een eerste doelpunt te maken. Matias Fernandez maakte de 0-1. In blessuretijd wist Charles Aranguiz de score te verdubbelen. Uruguay speelde met Suarez en Forlan in de basis. Na vijftien minuten opende Sebastian Coates de score. een kwartier later verdubbelde Maximiliano Pereira de voorsprong van Uruguay. Peru kwam weer op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Diego Godin en een treffer van Paolo Guerrero. De kampioen van Zuid-Amerika won uiteindelijk omdat Cristian Rodriquez en Sebastian Eguren doelman Diego Penny wisten te passeren.

Bolivia won met 3-1 van Paraguay en Equador rekende thuis af met Colombia. In september gaat de kwalificatie voor het wereldkampioenschap verder.