[Euro 2012] Uitslagen groep B

Vandaag is het EK begonnen voor Groep B. In de op papier sterkste groep speelde Nederland tegen Denemarken en kwam Portugal uit tegen Duitsland.

Nederlaag voor Oranje
Om 18.00 begon voor Oranje in Charkov het EK. Nederland begon aanvallend aan de wedstrijd en kreeg enkele kleine mogelijkheden. Na een kwart wedstrijd spelen kwamen de Denen voor het eerst voor het doel van Stekelenburg en het was meteen raak. Michael Krohn-Dehli kwam vrij voor de doelman van AS Roma en speelde de goalie door de benen. Nederland leek licht aangeslagen, maar bleef aanvallen. Arjen Robben was er het dichtstbij met een schot op de paal.

Ook in de tweede helft was Nederland de sterkste ploeg en deed er vrijwel alles aan om doelman Stefan Andersen te passeren. Huntelaar was er het dichtstbij maar hij kon de bal net niet over de doelman stiften. Kort voor tijd werd het Nederlands elftal een penalty onthouden na een duidelijke handsbal van een Deense verdediger. Protesten mochten niet baten en zo verloor Nederland de eerste wedstrijd op dit Europees kampioenschap.

Lees hier het uitgebreide verslag.

Minimale zege Duitsland
De eerste helfttussen Duitsland en Portugal viel enorm tegen. Beide ploegen haalde niet het niveau dat men verwachtte. De beste mogelijkheden waren voor de Duitsers, maar echt voor veel gevaar werd er niet gezorgd.

Ook de tweede helft was niet heel erg indrukwekkend, toch wist Duitsland te scoren. Mario Gomez scoorde met het hoofd na een voorzet van Khedira. Opvallend was dat op dat moment Klose klaar stond om diezelfde Gomez te vervangen. Hetgeen even later toch gebeurde. In de slotfase zette Portugal flink aan, wat leidde tot een paar grote kansen, maar Manuel Neuer kon zijn doel schoon houden. Hierdoor start Duitsland het EK met een kleine 1-0 zege.

Lees hier het uitgebreide verslag.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Nederland Denemarken 0-1
Duitsland Portugal 1-0


Stand

# Club Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Duitsland 1 1 0 0 3 1-0
2. Denemarken 1 1 0 0 3 1-0
3. Nederland 1 0 0 1 0 0-1
4. Portugal 1 0 0 1 0 0-1


Programma

Datum Thuis Uit
13/06 Denemarken Portugal
13/06 Nederland Duitsland