[Groep B] Vooruitblik: Duitsland - Portugal

Duitsland en Portugal beginnen tijdens het EK voetbal vanavond aan hun zeventiende onderlinge wedstrijd. De wedstrijd tussen deze twee voetbalgrootmachten begint om 20:45 uur.

In de voorgaande edities van de wedstrijd tussen Duitsland en Portugal wonnen de Duiters er acht en de Portugezen slechts drie. De laatste keer dat beide landen in een eindtoernooi tegenover elkaar stonden was tijdens het WK 2006. Dat was in de strijd om de derde plaats, die Die Mannschaft uiteindelijk met 3-1 won.

Joachim Löw, bondscoach van Duitsland, liet eerder al weten in zijn verdediging te gaan schuiven. In aanloop naar het EK voetbal bleek dit de achilleshiel van het elftal. Dat betekent voor Philip Lahm, die weer fit is, dat hij van rechtsback naar de linkerzijde wordt verplaatst. Lars Bender of Joachim Boateng, die onlangs in opspraak kwam, zal aan de rechterzijde worden geposteerd.

Bij de Portugese formatie hapert het vooral in de voorste linies. In de laatste oefeninterlands, voorafgaand aan het EK voetbal, werd slechts één keer gescoord. Het duel tegen Turkije ging verloren (1-3) en tegen Polen en Macedonië eindigde het in een doelpuntloos gelijkspel. Portugal zal zijn hoop zeer waarschijnlijk op Cristiano Ronaldo vestigen. De aanvaller trof afgelopen seizoen namelijk 46 keer doel.

De plaats van handeling van de wedstrijd tussen Duitsland en Portugal is de Arena Lviv in het Oekraïense Lviv. De wedstrijd staat onder leiding van Franse scheidsrechter Stéphane Lannoy.

Vermoedelijke opstellingen:

Duitsland:
Neuer, Boateng, Mertesacker, Badstuber, Lahm, Khedira, Schweinsteiger, Müller, Özil, Podolski, Klose
 
Portugal:
Patrício, Pereira,Pepe, Alves, Coentrão, Meireles, Custódio, Moutinho, Nani, Postiga, Ronaldo