Veel belangstelling voor uitvaart Robin Gibb

Het afscheid van Robin Gibb heeft vrijdag gezorgd voor volle straten in het Engelse Thame. Horden mensen waren getuige van de rit die de koets, met daarin de kist van de eind mei overleden Bee Gees-zanger, maakte door zijn woonplaats.

Een doedelzakspeler liep voor de stoet uit, gevolgd door vier zwarte paarden die de witte koets bedekt met rode rozen voorttrokken. Het was Gibbs wens om op die manier afscheid te nemen van zijn fans. Later op de dag vond de besloten begrafenis plaats bij St Mary's Church.

"Het leven is te kort. In Robins geval, veel te kort", sprak de enige nog levende Bee Gee Barry Gibb, meldt de BBC. Ook werd muziek van Titanic Requiem, het laatste door Robin geschreven werk, gedraaid. In september volgt nog een grote openbare herdenking voor de overleden zanger.

Gibb verloor op 20 mei, op 62-jarige leeftijd, zijn strijd tegen kanker. Hij vormde samen met zijn twee broers de Bee Gees, die in de jaren zeventig hun hoogtijdagen beleefde. De groep scoorde hits als Stayin' Alive en Night Fever.