Racoons Liverpool Rain alsnog bovenaan albumlijst

Liverpool Rain van Racoon heeft meer dan een jaar na verschijning de eerste plaats in de Album Top 100 bereikt. Het album van de Zeeuwse band klimt deze week van plek negen naar één. "We zijn altijd al traag geweest", aldus de heren.

Het vijfde album van Racoon verscheen begin mei 2011, 57 weken geleden. Liverpool Rain bereikte destijds de tweede plaats in de Album Top 100. Adele's 21 hield hen van de koppositie. De afgelopen maanden was de cd weer volop in het nieuws, onder meer door de winst van een 3FM Award voor beste album en het behalen van de platina status.

Racoon stoot John Mayer en zijn Born and Raised naar de tweede plaats van de Album Top 100. Kytemans The Kyteman Orchestra completeert de top drie. De Nederlandse trompettist en orkestleider levert ook een plaatsje in.

In de Single Top 100 is de eerste plaats voor de tweede achtereenvolgende week voor Echte Vrienden van Jan Smit en Gerard Joling. De twee kregen vrijdag een gouden plaat, omdat het duet al meer dan tienduizend keer werd verkocht. "Ja, deze week weer op één! Jeetje, dat ik dit nog mee mag maken", twitterde Joling.