Kalveren willen TU/e binnen

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft woensdagavond opvallend bezoek gehad. Een zevental leergierige kalveren stond op de trappen van Vertigo, het gebouw waar de faculteit Bouwkunde gehuisvest is.

Volgens Cursor, het informatie- en opinieblad van de TU/e, waren woensdagavond rond half acht in totaal veertien kalveren ontsnapt uit een perceel tussen de Sumatralaan en de Dommel. Zeven van hen bleven in een naastliggend perceel grazen, de andere zeven gingen het terrein van de TU/e op.

De dieren keken hun ogen uit op de campus. En passant joegen ze een hardloper de stuipen op het lijf. Uiteindelijk bleven de dieren steken voor de deuren van het gebouw Vertigo, op de trappen. Daar wisten beveiligers van de TU/e de dieren in te sluiten met bouwhekken.

Gealarmeerde politieagenten wisten via de oormerken van de dieren de eigenaar, Johan Lijten, te achterhalen. Deze werd naar de TU/e-campus gebracht. "Ik kreeg ze heel makkelijk mijn veekar in, dat viel me mee. Een uurtje later waren ze in een ander weitje al weer goed op hun gemak." Waarom de dieren zijn uitgebroken, weet Lijten niet. Nadat de koeien weg waren, waren de brandweer en het bedrijf Heijmans nog zeker een uur in de weer om de koeienstront van het gebouw te verwijderen.