A50 waarschijnlijk pas donderdagochtend weer open

De A50 bij het Brabantse Schaijk is waarschijnlijk nog tot aan de donderdagochtendspits in beide richtingen dicht. Rijkswaterstaat verwacht nog tot donderdag 04.00 uur nodig te hebben om de schade aan het viaduct over de snelweg, dat woensdagmiddag werd geramd door een truck, te herstellen.

Aan het einde van woensdagmiddag reed bij knooppunt Paalgraven een vrachtwagen tegen de middenpijler van het viaduct. De pijler kwam door de klap los te staan, waarop werd de snelweg uit voorzorg in beide richtingen werd afgesloten. Ook verkeer over het viaduct is stilgelegd.

Deskundigen zijn woensdagavond aan het kijken hoe groot de schade aan het viaduct is en welke herstelwerkzaamheden nodig zijn. Het is nog niet duidelijk wanneer precies de weg weer kan worden vrijgegeven.

Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De Poolse chauffeur van de vrachtwagen raakte lichtgewond. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Door de botsing liep het verkeer in Brabant tijdens de avondspits compleet vast. Op alternatieve routes in beide richtingen ontstonden kilometerslange files.

Rijkswaterstaat raad weggebruikers aan donderdagochtend voor ze de weg op gaan, te controleren of de A50 weer open is. Mocht dat nog niet het geval zijn, kunnen ze gebruikmaken van de omleidingsroutes via de A15 en de A2.