Zidane: "Vonken kunnen ervan af vliegen"

Zinedine Zidane ziet het helemaal zitten met het Franse nationale elftal op het EK. Volgens de gewezen maestro van het Franse middenveld vliegen de vonken er bij tijd en wijle af.

In gesprek met RTL roemt Zidane vooral de samenwerking van Frankrijks meest gevreesde aanvallers: Karim Benzema en Franck Ribéry. Benzema vestigde zich dit seizoen bij Real Madrid opnieuw aan de wereldtop met 34 goals en 22 assists in 58 officiële duels, terwijl Ribéry met Bayern München de finale van de Champions League wist te bereiken.

"Het Franse team heeft de mogelijkheden om iets moois neer te zetten", aldus Zidane, "En met het duo Ribéry-Benzema in vorm kunnen ze de vonken ervan af laten vliegen. Ik hoop dat ze het toernooi goed beginnen, maar het zal niet gemakkelijk worden tegen Engeland."

De Fransen trappen op 11 juni af tegen de Engelsen van Roy Hodgson. Vervolgens nemen ze het nog op tegen gastland Oekraïne en Zweden. De ploeg werd al door diverse kenners getipt als een mogelijke outsider naast het gebruikelijke rijtje Duitsland, Spanje en Nederland. De Fransen imponeerden in hun oefenwedcampagne voorafgaand aan het EK.