Sno verruilt RKC voor N.E.C.

Evander Sno zal de komende twee seizoenen gaan spelen voor N.E.C. Nijmegen. De 25-jarige middenvelder komt transfervrij over van RKC Waalwijk waar hij indruk maakte en in 25 competitieduels viermaal doel trof.

Sno maakte maakte begin 2006 zijn debuut in het profvoetbal bij NAC Breda. Hij koos de seizoenen erna voor het avontuur bij Celtic, waarna Ajax hem in 2008 contracteerde. De middenvelder speelde in Amsterdam slechts negentien duels in het eerste en werd tussendoor nog uitgeleend aan Bristol City. In september 2010 kreeg hij tijdens een duel van Jong Vitesse/AGOVV en Jong Ajax een hartstilstand. Na een succesvolle reanimatie moest Sno lang herstellen. Hij werd in de zomer van 2011 opgepikt door RKC waar hij aantoonde weer op het hoogste niveau te kunnen voetballen.

Sno stond hierna in de belangstelling van meerdere clubs en koos uiteindelijk voor N.E.C. dat eerder al onder meer Geert-Arend Roorda en Danny van den Meiracker vastgelegd heeft. "Ik ga enorm mijn best doen. Volgens mij kom ik terecht in een goed voetballend elftal en ik kan me vinden in de denkbeelden van de trainer. Ik laat in het voetbal ook mijn fantasie de vrije loop. Het spel van Pastoor spreekt me aan, de gesprekken die ik hier heb gehad waren goed. Alles klopte. Ik heb er zin in."