Van Praag: "Mooi eerbetoon van Oranje"

KNVB-voorzitter Michael van Praag is te spreken over het bezoek dat het Nederlands elftal aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz. In gesprek met Voetbal International laat de bestuurder weten hoe hij over de trip denkt.

"Ik vind het heel mooi dat het Nederlands elftal dit doet. Er zijn waarschijnlijk jongens bij de selectie die dat kamp en de geschiedenis heel weinig zeggen. Spelers die er misschien alleen over hebben gelezen", zegt Van Praag.

"Het is weer een nieuwe generatie. Zij worden gevolgd door zoveel mensen", gaat Van Praag verder. "Die zullen dit ook meekrijgen. Juist nu iedereen Oranje volgt. Ze zullen er met velen zijn. Let maar op. Elke Oranje-fan wordt hier nu mee geconfronteerd. Misschien gaan ze zelf ook kijken."

Van Praag spreekt verder over een signaal dat Oranje en de KNVB afgeven. "Ik vind het ook een heel mooi eerbetoon aan de mensen die daar hebben gezeten. Ik vind het zelf ook een signaal vanuit ons. Vanuit de KNVB. Deze geschiedenis moet zich nooit meer herhalen."