[NBA] Celtics dichtbij finale na winst op Miami Heat

Boston Celtics heeft een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap in de Eastern Conference van de NBA. De basketballers uit Massachusetts waren dinsdag in Florida met 94-90 te sterk voor Miami Heat. De stand in de best-of-sevenserie komt door de overwinning op 3-2. Donderdag staat in Boston het volgende duel op het programma.

De Celtics keken voor rust nog aan tegen een ruime achterstand, maar namen na de pauze het initiatief in de wedstrijd. Een driepunter van Paul Pierce in de slotminuut besliste het duel in het voordeel van Boston.

LeBron James kwam tot dertig punten voor de Heat, maar wist in het vierde kwart ruim acht minuten lang niet te scoren. Teamgenoot Dwyane Wade noteerde 27 punten. Kevin Garnett was topscorer aan de kant van Boston met 26 punten, Pierce maakte er zeven minder.