[BCR] Button geniet van demonstratie in Dublin

Afgelopen zondag vond de eerste editie van Bavaria City Racing Dublin plaats. Het evenement in het centrum van de Ierse hoofdstad trok 110.000 toeschouwers en FOK! was er bij! Eén van de publiekstrekkers was McLaren-coureur Jenson Button die in actie kwam met de bolide waarmee hij vorig seizoen op heroïsche wijze Grand Prix van Canada wist te winnen.

De Brit gaf voorafgaand aan het evenement een persconferentie. "Tijdens de grandprixweekenden zijn we volledig gefocust op de taken die we uit moeten voeren, maar wanneer we bij dit soort evenementen komen kunnen we veel meer relaxt zijn. Ook kunnen we wat met de auto spelen, burnouts doen en het maken van veel lawaai voor de fans, iets wat er tijdens normale weekenden niet in zit."

© FOK.nl / Marco van den Hout
F1-coureur Jenson Button heeft er zin in tijdens de persconferentie voorafgaand aan Bavaria City Racing Dublin 2012

"Daarnaast kun je dichtbij komen, wat voor een normale Grand Prix er zonder veel meerkosten niet in zit. Hier kunnen ze de auto’s zien, horen en bijna aanraken", zei Button die weet dat het rijden in de stad met een Formule 1-bolide voor de fans een unieke ervaring is. Dit komt mede omdat het lawaai door de gebouwen weerkaatst wordt.

De McLaren-coureur gaf vooraf aan dat vanwege de natte baan hij niet tot het uiterste zou gaan en meer voor het lawaai zou gaan om de unieke ervaring toch op de toeschouwers over te brengen. Echt snel wilde hij niet gaan, al tikte de Brit in de straten van Dublin toch even de 160 kilometer per uur aan.

© FOK.nl / Marco van den Hout
Jenson Button laat Giedo van der Garde het Bavaria City Racing Dublin circuit zien in een Mercedes

"Het is prachtig om te zien hoeveel mensen er toch zijn, ondanks dat het weer echt fraai is. Deze evenementen zijn fantastisch, omdat je hiermee veel interesse in de sport genereert. De Formule 1 is een grote sport, we willen zoveel mogelijk mensen bereiken en zo meer interesse wekken in de sport die voor mij de beste sport ter wereld is."

Om zich voor te bereiden op het evenement in Dublin liep Button zaterdag in Athy nog een triatlon over de olympische afstand. Hij werd na 2:04.58 uur zevende. Het was afgelopen weekend overigens niet de eerste keer dat Button in Ierland racete, want als tienjarige was hij te vinden op County Cork. "Ik was verbaasd, omdat iedereen na het racen nog een pint dronk. Dat was een prachtige ervaring en ik heb er van genoten, al is het wel lang geleden."

© FOK.nl / Marco van den Hout
Jenson Button bezig met zijn demonstratie met de McLaren waarmee hij vorig seizoen de Grand Prix van Canada wist te winnen

De Brit blikte ook nog even vooruit op de Grand Prix van Canada die komend weekend op het programma staat. Hij won de eerste race van het seizoen, maar zakte daarna weg, met als dieptepunt de uitvalbeurt in Monaco. "We hadden problemen om de banden goed te laten werken en ze zijn belangrijk, omdat zij het asfalt raken. Hopelijk hebben de problemen voor Canada opgelost, want we hebben een aantal stappen in de goede richting gezet. De kwalificatie is iets minder belangrijk dan in Monaco. De weersomstandigheden gaan half nat/half droog worden, net als vorig jaar en ik hou daar wel van."