Sneijder kijkt uit naar bezoek aan Auschwitz

Wesley Sneijder kijkt met gemengde gevoelens aan tegen het bezoek aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz. "Je maakt het niet zomaar mee dat je daarnaartoe kan. Het is misschien een beetje raar om te zeggen, maar ik wil daar wel graag heen en kijk daar wel naar uit", laat de middenvelder van Internazionale weten.

Zijn teamgenoot Rafael van der Vaart kan zich vinden in de woorden van zijn teamgenoot. "Het schijnt een hele grote indruk op je te maken. Het zal heftig zijn, maar ik denk ook wel goed. Ik denk dat het belangrijk is dat je ziet dat er veel belangrijkere dingen in het leven zijn dan alleen maar voetbal."

Sneijder denkt niet dat het bezoek aan het voormalige vernietigingskamp woensdag van negatieve invloed is op de prestaties van Oranje. "Je weet wel een beetje wat je daar aan gaat treffen, maar het zal niet voor problemen gaan zorgen. We zijn hier om het EK te winnen."

Hoogleraar Herman Pleij bereidde Oranje in Lausanne al voor op het bezoek aan Auschwitz. Het voormalige vernietigingskamp ligt op een halfuur rijden van Krakau. De Poolse stad is de uitvalsbasis van het Nederlands elftal gedurende het toernooi.


Sneijder kijkt uit naar bezoek aan Auschwitz (Foto: Novum)