Ridley Scott aast op film over Mozes

Ridley Scott wil graag een film maken over het leven van Mozes. "Het staat zeker op de planning", zegt de Britse filmmaker tegen het Amerikaanse tijdschrift Esquire.

"Ik wil me niet zozeer richten op de dingen die iedereen al weet", vertelt de 74-jarige Scott. "Voor mij is bijvoorbeeld zijn relatie met farao Ramses II interessant."

In het bijbelverhaal wordt de joodse Mozes door zijn moeder verstopt tijdens een zuiveringsactie van de Egyptische farao. Hij wordt echter als vondeling opgenomen in de Egyptische koninklijke familie als geadopteerde broer van Ramses, die later farao zou worden. Later zou Mozes bij de Sinaïberg door God worden geroepen om zijn volk te verlossen.

"Sommige details van Mozes' leven zijn echt ongelooflijk", gaat Scott enthousiast verder. En hij zou nog wel eens voor verrassingen kunnen komen te staan. "Ik lette niet zo heel goed op toen we op school het verhaal van Mozes behandelde", geeft de filmmaker toe.

Overigens is Scott niet de enige regisseur van naam die een film over Mozes wil maken. In januari werd bekend dat Steven Spielberg op punt van tekenen stond voor Gods and Kings, zoals die film zou heten.

Scott heeft nog wel meer grootse filmplannen. Zo heeft hij als producent maar liefst twaalf projecten op stapel staan, waaronder een nieuwe Blade Runner. Scotts nieuwste film, de Alien-prequel Prometheus, draait sinds vorige week in de bioscopen.


Ridley Scott aast op film over Mozes (Foto: Novum)