Weer achttien jaar cel voor moord Milly Boele

Ex-politieagent Sander Vreeswijk krijgt opnieuw achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op Milly Boele. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag dinsdag bepaald. De uitspraak is zeven jaar lager dan justitie had geëist.

De rechtbank veroordeelde Vreeswijk eerder tot achttien jaar cel plus tbs wegens de moord op het meisje, vrijheidsbeneming, aanranding en het verbergen van haar lichaam. Anders dan de rechtbank achtte het hof verkrachting wel bewezen, maar vanwege de verminderde toerekeningsvatbaarheid legt het hof toch dezelfde eis op.

Beide partijen waren in beroep gegaan tegen de uitspraak. Het Openbaar Ministerie achtte verkrachting bewezen. De 28-jarige Vreeswijk wilde dat de tbs ongedaan zou worden gemaakt en was het niet eens met de veroordeling voor moord. Hij stelt dat hij de daad niet plande, dus dat er geen sprake kan zijn van moord.

Vreeswijk gijzelde zijn buurmeisje in maart 2010. Na de verkrachting wurgde hij haar met zijn riem en begroef hij haar in zijn tuin. Bijna een week lang werd uitvoerig naar Milly gezocht. Ook de dader zelf zocht mee. Nadat hij zich bij de politie had gemeld werd het lichaam van de 12-jarige Boele gevonden in zijn tuin.