Zorgmedewerkers bezetten Amsterdams verpleeghuis

Zorgmedewerkers hebben dinsdag het Amsterdamse verpleeghuis Gaasperdam van de stichting Cordaan bezet. Zo'n vijftig medewerkers uiten op deze manier hun onvrede over een nieuw cao-voorstel voor verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg. Voor de nieuwe cao onderhandelden werkgevers met een kleine groep vakbonden uit de sector die minder dan vier procent van de zorgmedewerkers vertegenwoordigen.

De actievoerders vinden dat het huidige voorstel te weinig draagvlak heeft en de cao de werkdruk en flexibilisering in de zorg niet aanpakt. Daarnaast stemt de magere loonsverhoging van 1,2 procent hen ontevreden. Abvakabo FNV is verontwaardigd over het feit dat de bond niet gevraagd is mee te onderhandelen over de nieuwe cao, meldt een woordvoerder dinsdag.

Vorige week bezetten zorgmedewerkers al een verpleeghuis van zorginstelling Osira in Amsterdam uit protest tegen de nieuwe cao. De kleine vakbonden onderhandelen momenteel nog met hun achterban. Eind juni wordt besloten of het huidige cao-voorstel definitief wordt.