Mikkelsen als Hannibal in gelijknamige serie

Met NBC's nieuwe televisieserie Hannibal op komst was het nog de grote vraag wie de sinistere kannibaal dr. Hannibal Lecter zou gaan spelen. Gisteravond is bekendgemaakt dat niemand midner dan Mads Mikkelsen de rol op zich gaat nemen.

Volgens Deadline is Mikkelsen (Thor 2, The Hunt, Casino Royale) gecast als Lecter in de dertiendelige televisieserie. Acteur Hugh Dancy (Black Hawk Down, King Arthur) gaat volgens de website tegenpool Will Graham spelen. De serie is geregisseerd door Bryan Fuller (Dead Like Me, Star Trek: Voyager, Heroes).

De serie wordt als volgt omschreven: "Een spannende thriller met klassieke personages uit Thomas Harris' boek Red Dragon - FBI-agent Will Graham (Dancy) en zijn mentor Dr. Hannibal Lecter (Mikkelsen) - die wederom gepresenteerd worden aan het begin van hun bijzondere band. Graham is een begaafde profiler bij de FBI die op jacht is naar een seriemoordenaar. Om hem te vinden wordt de hulp ingeschakeld van Dr. Lecter, een briljante man die in de belevingswereld van anderen kan duiken. Darcy weet half nog niet hoe gevaarlijk Lecter is."

Mikkelsen