Ierse verdediger Kelly kan niet wachten op EK

Stephen Kelly kijkt reikhalzend uit naar zondag, wanneer Ierland voor het eerst sinds 2002 weer een wedstrijd afwerkt op een groot eindtoernooi.

Ierland is wellicht de verrassendste deelnemer op het aankomende EK in Polen en Oekraïne. De ploeg van bondscoach Giovanni Trapattoni wist zich via de play-offs voor het eerst sinds 2002 weer te plaatsen voor een groot eindtoernooi. Verdediger Kelly kijkt er dan ook enorm naar uit en hoopt dat Ierland iets neer kan zetten op het toernooi.

"Het is zo lang geleden dat we ons hebben gekwalificeerd en de weg naar het EK was echt een verheffende ervaring", aldus Kelly tegenover de officiële website van zijn club Fulham. "Om te spelen in zoveel kwalificatiewedstrijden was erg opwindend en het is duidelijk dat ik enorm uitkijk naar het eindtoernooi. Ik wil echt dat we een impact kunnen maken."

Makkelijk zal dat echter niet worden. De Ieren zitten ingedeeld in groep C en moeten het daarin opnemen tegen Italië, regerend Europees kampioen Spanje en Kroatië. Laatstgenoemde is aankomende zondag de eerste tegenstander.