Hushovd moet Tour laten schieten

Thor Hushovd zal de Tour de France dit jaar aan zich voorbij moeten laten gaan. Bij de Noor, die vorig jaar in La Grande Boucle nog twee ritzeges behaalde, zijn na de Giro d'Italia de resten van een virale infectie geconstateerd. In plaats van de Tour zal de renner van BMC dit keer de Ronde van Polen rijden.

Hushovd miste vanaf 2001 geen enkele editie van de grootste wedstrijd van het jaar. Dit hele seizoen gaat het echter al slecht met de grote Noor. Hij sukkelde met zijn vorm en viel in de Giro al in de eerste week uit. 

Volgens ploegleider John Lelangue zijn na de Giro de overblijfselen van een virale infectie van eerder in het jaar vastgesteld. "We hadden Thor natuurlijk graag in ons team gehad, maar we denken dat het nieuwe programma (met de Ronde van Polen, red.) beter aansluit bij het toewerken naar zijn doelen", lichtte de Belg de situatie toe.

Hushovd wil namelijk presteren in de olympische wegrit, die amper zes dagen na het einde van de Tour verreden wordt. Daarnaast probeert de Noor ook de selectie voor het WK ploegentijdrit voor teams te halen en is de wegwedstrijd op het WK een doel voor hem.