FOK!filmtips van de dag: The Prestige

Elke dag zijn er leuke films op televisie die beslist de moeite waard zijn. De ene keer puilt het aanbod uit van de films terwijl het de andere keer wel héél erg goed zoeken is. FOK!film helpt jou met onderstaande selectie aan filmtips voor vanavond.

Het aanbod is voor vandaag wat minder gevariëerd dan gisteren. Voor vandaag willen we een tweetal films van harte aanbevelen. We beginnen direct met de FOK!filmtip van de dag: The Prestige. De film is wel voor de nachtbrakers want deze wordt om 23:30 uitgezonden door BBC 2. De film gaat over Rupert Angier en Alfred Borden die beide goochelaar van beroep zijn en tevens al van jongs af aan elkaar rivalen. In het jaar 1900, als beiden volwassen zijn, is deze rivaliteit tot een enorme omvang uitgegroeid. Dermate groot dat een ieder die zich in de omgeving van beide goochelaars begeeft gevaar loopt. Bekijk hieronder de originele trailer.

Ten tweede wordt eerder op de avond Charlie Wilson's War uit 2007 uitgezonden. De film gaat over Charlie Wilson, een berucht congreslid uit Texas wiens voorkeur voor drank en vrouwen hem de bijnaam Good Time Charlie heeft opgeleverd. In de jaren tachtig raakt hij betrokken bij een schandaal omtrent twee meisjes, een bubbelbad en cocaïne, maar hij weet dit opmerkelijk genoeg te overleven. Charlie weet zich daarna publiekelijk te revancheren een geheime Amerikaanse operatie tegen de Russen op poten te zetten. Charlie Wilson's War is vanavond te zien om 20:30 op RTL 8.

Fijne filmavond gewenst!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redactielid voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl.