Schultz wil snel permanente crisis- en herstelwet

Demissionair minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD) wil voorkomen dat de beslissing over de permanente crisis- en herstelwet op de lange baan geschoven wordt. Zij waarschuwt maandag in een brief aan de Tweede Kamer voor de gevolgen van het controversieel verklaren van de wet die het mogelijk maakt besluiten rond de aanleg van wegen en bouwprojecten te versnellen.

Dinsdag beslist de Tweede Kamer welke onderwerpen niet meer behandeld worden door het demissionaire kabinet. Schultz vreest dat als een besluit over de crisis- en herstelwet uitgesteld wordt, veel huidige en nieuwe bouwprojecten vertraging oplopen. De wet is nu nog tijdelijk geldig tot 1 januari 2014.

De Raad van State oordeelde in januari kritisch over het permanent maken van de wet. De effecten zouden toen onduidelijk zijn en een goede analyse van de wet zou ontbreken.

De crisis- en herstelwet werd tijdens de vorige economische crisis in het leven geroepen om extra banen te creëren. Dankzij de wet worden veel regels, bijvoorbeeld op het gebied van milieu, opzijgezet.