Van Marwijk maakte zich zorgen om Van Bommel

Bert van Marwijk maakte zich de afgelopen maanden zorgen om Mark van Bommel. De speelwijze van de Oranje-captain bij AC Milan stond haaks op zijn rol in het Nederlands elftal.

"Ik heb me zorgen gemaakt om Mark van Bommel", bekende de bondscoach na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland tegen het Algemeen Dagblad. "Bij AC Milan moest hij de afgelopen maanden zo anders spelen dan bij Oranje. Bij Milan speelde hij vooral coachend, bijna in zijn eentje voor de verdediging."

"Bij ons moet hij centraal op het middenveld duels winnen, naar voren toe druk zetten, diepte zien. In een paar weken moet hij het gevoel voor dat type spel terugkrijgen en gelukkig zie ik dat hij het ritme hervindt, op tijd voor het EK. Ook Dick Advocaat zal blij zijn, want bij PSV speelt Mark straks op dezelfde manier", aldus Van Marwijk.

Het Nederlands elftal zet vandaag voet op Poolse bodem. De ploeg slaat in Krakau zijn tentenkamp op. Oranje hoopt de Poolse stad pas vlak voor de EK-finale op 1 juli te verlaten.