Weer droneaanval VS op extremisten Pakistan

Bij een Amerikaanse droneaanval op moslimextremisten in het noordwesten van Pakistan zijn maandag acht extremisten om het leven gekomen. Het ging om de zevende raketaanval met een onbemand vliegtuigje in minder dan twee weken tijd.

Dit keer was een schuilplaats van moslimstrijders in de buurt van de stad Mir Ali in het stammengebied Noord-Waziristan het doelwit. De schuilplaats werd bestookt met vier raketten, zeiden bronnen bij de Pakistaanse veiligheidsdienst.

Noord-Waziristan is een van de aan Afghanistan grenzende Pakistaanse stammenregio's waar zich moslimextremisten ophouden die het gemunt hebben op de Amerikaanse troepen in Afghanistan. Ondanks de herhaalde boodschap van Islamabad dat de Amerikaanse aanvallen een averechtse werking hebben - de plaatselijke bevolking is het geweld zat en wordt zo juist in de armen van de extremisten gedreven - gaan de Amerikanen er onverminderd mee door.

Zondag kwamen tien extremisten om bij een droneaanval. Toen was een schuilplaats van strijders in Zuid-Waziristan het doelwit.