Fowler vreest zwaar EK voor Engeland

Robbie Fowler heeft geen hoge verwachtingen van Engeland op het EK. De oud-aanvaller schat enkele landen, waaronder Nederland, hoger in.

Engeland kreeg de afgelopen weken klap op klap te verwerken. Gareth Barry, Frank Lampard en Gary Cahill vielen allen weg met blessures en daarbij kwam ook nog eens de rel rondom Rio Ferdinand. Fowler is ook nog eens van mening dat er op het aankomende toernooi betere ploegen zijn dan het elftal van bondscoach Roy Hodgson.

"Het wordt voor Engeland erg zwaar om het toernooi te winnen. Er zijn veel goede ploegen, zoals bijvoorbeeld Duitsland, Spanje, Nederland en zelfs Frankrijk. Zij zijn allen op papier én op het veld beter dan Engeland. Natuurlijk hoop ik dat ze het goed doen en ver komen in het toernooi, maar eerlijk gezegd vrees ik dat het een zware strijd wordt", aldus de oud-international tegen diverse Engelse media.

Fowler hoopt dat Steven Gerrard het elftal op sleeptouw kan nemen. "Dat is onze sleutelspeler. Ik heb nog met hem gespeeld en had hem als mijn aanvoerder. Hij is een fantastische speler en elk elftal mét hem is beter dan een elftal zonder hem. Engeland mist natuurlijk al Wayne Rooney, wat een groot verlies is. Het is dus aan andere spelers."