Ook WSG doet aangifte kindermishandeling in De Loot

De William Schrikker Groep (WSG) heeft ook aangifte gedaan van kindermishandeling in opvanghuis De Loot in Nieuwleusen. Dat is deze week vooruitlopend op een eigen onderzoek gedaan, meldt een woordvoerder van de instelling voor jeugdbescherming, jeugdreclassering en pleegzorg.

De WSG heeft in het verleden kinderen in de particuliere zorginstelling geplaatst. Twee weken geleden bleek dat kinderen tussen 1980 en 2010 geestelijk en lichamelijk zouden zijn mishandeld. De moeder van een van de slachtoffers had een aangifte ingediend, waarna meer meldingen volgden.

De WSG kondigde toen een onderzoek aan om na te gaan of kinderen die de groep in de instelling had geplaatst ook zijn mishandeld. Voor het onderzoek worden de geplaatste kinderen gehoord over hun verblijf.

De misbruikte kinderen in De Loot zouden met stokken zijn geslagen en voor straf buiten in de kou zijn gezet. Ook zijn er serieuze signalen van seksueel misbruik. De mishandelingen zouden voornamelijk zijn gepleegd door een vrouw die jarenlang als pleegmoeder optrad. De Loot valt onder de zwaar christelijke gemeenschap De Terebint in de gemeente Staphorst.