FOK!-weekoverzicht week 22

Welkom bij het FOK!-weekoverzicht waarin we wekelijks een overzicht geven van de meest ontroerende, het meest schokkende, humoristische of de opmerkelijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Heb je suggesties, aarzel dan niet om ze te delen met de redactie!

zondag

We startten de week met een zomerse zondag. Op de wegen was het een topdrukte, met name de wegen richting de kust stonden vol. De reddingsbrigades hadden hun handen vol om vermiste kinderen op de stranden te vinden. Er bleek ook in sommige natuurgebieden een verhoogde kans op brandgevaar. Afgelopen lente ging de boeken in als één van de warmste lentes in de afgelopen vijftien jaar. 

maandagMaandags bleven we nog even in het thema van zondag. Zo zette de NS dubbeldekkers in richting Zandvoort samen met extra personeel, om de drukte op te vangen. Helaas gooide een koude zeemist roet in het eten voor veel strandgangers. Ondanks dat heel Nederland het weekeinde op het strand leek te ziten, lieten de attractieparken weten ook druk bezocht te zijn. Niet alleen in Nederland was het warm en droog; Noord-Korea had te kampen met een ernstige droogte

dinsdag

Een vader die zijn zoon verloor bij een autocrash werd nog eens extra getraumatiseerd toen hij uren na het ongeval ingewanden van zijn zoon terugvond op de plaats van het ongeval. De leegstaande graftombe van Elvis Presley zal worden geveild, zo werd bekend. In Deventer werd een noodsein gestolen van een boot. Bij verkeerd gebruik kan dit dodelijk zijn, liet de politie weten. Op zijn minst veertig procent van de priesters denkt dat een celibatair leven misbruik in de hand werkt. Ze willen dan ook van het celibaat af.   

woensdag

Sinds de invoering van het rookverbod op de werkplek, is het aantal acute hartstilstanden fors gedaald volgens de Universiteit van Maastricht. De jaarlijkse overlast door de eikenprocessierups is weer op gang gekomen, later en minder hevig dan vorig jaar. Radiozender 3FM maakte vandaag bekend dat de opbrengst van Serious Request dit jaar naar de bestrijding van babysterfte gaat. Door een foutje van de gemeente werden in het Drentse Borger-Odoorn de resten van een vijfduizend jaar oude nederzetting gevonden. 

donderdagIn Rio de Janeiro zal een hardloper voortaan als de Hulk door het leven gaan. Om extra aandacht van de vrouwtjes te krijgen, verfde hij z'n lichaam groen, helaas met onafwasbare verf. Als het aan het CDA en de GGD ligt, zal alcohol voor jongeren verboden worden en mogen kinderen ook geen energydrankjes meer drinken. Wereldwijd worden er meer dan genoeg kogels geproduceerd om de mensheid twee keer uit te kunnen roeien, zo maakte ontwikkelingsorganisatie Oxfam bekend. 

vrijdagEen Naardense man die te veel had gedronken en een eenzijdig ongeval veroorzaakte, werd door zijn vrouw naar de politie gestuurd waar hij zijn rijbewijs kon inleveren. Na de alcohol en en energydrankjes, zou er volgens het voedingscentrum ook een verbod moeten komen op XXL-verpakkingen chips, frisdrank en extra grote porties in fastfoodrestaurants. Bij het korps Noord-Brabant is een agent in opleiding ontslagen vanwege drugsbezit. Een Braziliaanse dief zal niet lang plezier hebben van zijn buitgemaakte gouden dildo: hij vergat om de lader mee te pikken.

zaterdagDe buurtwacht die een zwarte tiener doodschoot en op borgtocht vrij was, is opnieuw vastgezet omdat hij gelogen had over zijn tweede paspoort. Joran van der Sloot mag na het uitzitten van zijn straf in Peru, uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten. In Amsterdam wordt het verbod op staand bier drinken weer uit de Algemene Plaatselijke Verordening geschrapt, zo liet de gemeente vandaag weten. Het Nederlands elftal heeft voor een mooie afsluiting van de zaterdag gezorgd door de laatste oefenwedstrijd van Noord-Ierland te winnen.