Vibrerende stylus gepatenteerd voor 3DS

Dachten we dat de 3DS al enorm veel innovatieve technologie in zich had, de kans bestaat dat het apparaatje nog futuristischer gaat worden. Volgens een patent dat is ingediend door Nintendo, zou je binnenkort de 3DS kunnen besturen zonder daadwerkelijk het scherm aan te raken.

Deze nieuwe techniek, die gebruikt maakt van de camera en een speciale stylus, kan worden gebruikt om dingen op het bovenste scherm te besturen, zonder gebruik te hoeven maken van knoppen of het touchscreen. Simpel gezegd werkt het vergelijkbaar als de Move-controller voor de PlayStation 3 waarbij de camera de stylus kan detecteren, en op basis van positie en grote deze in de ruimte kan plaatsen.

"The inward-facing camera detects a 'marker' applied to the end of a stylus. The 3DS can calculate the marker's position in 3D space based on its size and position, using that information to manipulate an item on the top screen."

De speciale stylus die nodig is om dit allemaal te doen, zou ook een vibratie-functie bevatten. Of we deze technologie daadwerkelijk in de winkels zien verschijnen is natuurlijk nog maar de vraag.

3DS patent