'Sony gaat samenwerken met Gaikai'

Er zijn verschillende signalen die naar een samenwerking tussen Gaikai door Sony hinten. Eerder bleek dat Sony al in vergevorderd stadium was om samen te gaan werken met een cloudgaming-platform met als potentiele namen Gaikai of OnLive.

Vandaag heeft Gaikai de uitnodigingen voor journalisten de deur uitgedaan met een 'game changing'-aankondiging. "Gaikai heeft een aantal grote aankondigingen in petto voor E3 dat het potentieel voor de toekomst van videogames, game consoles en hoe we spelen te veranderen", luidt het. Met Gaikai is het mogelijk via een internetverbinding de hedendaagse games te spelen, zonder een console in je huis te hebben. Zij onderhouden de gamesservers en streamen de data naar je tv, tablet of browser. Het enige dat nodig is, is een goede internetverbinding en de uitgever die de game via Gaikai moet aanbieden.

Het is onwaarschijnlijk dat de deal betekent dat Sony distributie via discs geheel gaat verlaten, maar het betekent wel dat het bedrijf van plan is om het aanbod te verbreden. Volgende week gaat FOK!games het uit de mond van David Perry zelf horen, we houden jullie op de hoogte.

Gisteren verscheen al het bericht dat Samsung gaat samenwerken met Gaikai.

Gaikai-aanbod