Nieuwe Planet of the Apes-film in 2014

Rise of the Planet of the Apes krijgt een vervolg. De sequel van de Apes-prequel krijgt de titel Dawn of the Planet of the Apes. De film moet over twee jaar in de bioscopen gaan draaien.

In Rupert Wyatts Rise of the Planet of the Apes werd het verhaal verteld van Caesar, die een revolutie onder de apen veroorzaakte en de weg vrij leek te maken voor de verhalen uit de Apes-filmserie. Er is echter nog meer te vertellen en Rise was succesvol genoeg voor een vervolg. De film, die wederom door Wyatt wordt geregisseerd, verschijnt op 23 mei 2014. Voor het scenario is voorlopig Scott Z. Burns aangesteld, die eerder al verantwoordelijk was voor Contagion en The Bourne Ultimatum. Andy Serkis, in Rise verantwoordelijk voor de motion capture van Caesar, is weer van de partij. Onduidelijk is of James Franco's personage een plek heeft in dit vervolg.

Van Planet of the Apes verschenen tussen 1968 en 1973 vier films, waarvan de eerste in 2001 een remake kreeg. Rise of the Planet of the Apes, uit 2011, dient als een reboot van de serie of een prequel voor de oorspronkelijke films, afhankelijk van hoe Dawn of the Planet of the Apes (en diens vervolgfilms) zullen verlopen.