FOK!filmtip van de dag: High Crimes

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag tips voor de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het hier op FOK!film.

High Crimes 01 

Vanavond gaan we weer eens voor een fijne thriller. Op Net5 is om 20.30 uur de militaire thriller High Crimes te zien. In de film met onder meer Morgan Freeman, Ashley Judd en Jim Caviezel draait het om het gelukkig getrouwde stelletje Tom en Claire Kubik. Totdat opeens blijkt dat Tom eigenlijk Ron Chapman heet en wordt beschuldigt van een zware oorlogsmisdaad. Claire is echter advocate en met behulp van Charles W. Grimes gaat ze de strijd aan met het militaire apparaat.

 High Crimes 02

High Crimes is een zeer aangename thriller van regisseur Carl Franklin, die eerder naam maakte met onder meer One False Move en Devil in a Blue Dress. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joseph Finder van wie momenteel ook het boek Paranoia wordt verfilmd. Sterke film die geen enkel moment saai wordt. Iets wat er nog wel eens in wil sluipen bij rechtbankfilms.

High Crimes 03

Voor degenen die geen zin hebben in een thriller is er op Veronica om 20.30 uur I Am Legend. Heb je zin in een echt heel erg slechte film dan heeft RTL5 om 20.30 uur de film Superhero Movie in de aanbieding. Op RTL7 op datzelfde tijdstip het avontuurlijke Sahara met Matthew McConaughey, Steve Zahn en Penélope Cruz.

Om 22.20 uur op Veronica het derde deel van de succesvolle Terminator-reeks Terminator 3: Rise Of The Machines. Ook leuk om te zien als je de eerste twee delen, om één of andere reden, nog niet hebt gezien. Op RTL7 om 23.00 uur de remake uit 2006 van The Hills Have Eyes, die weer eens bewijst dat een remake niet altijd slechter is dan het origineel. Voor de nachtbrakers heeft BBC1 tenslotte om 00.45 uur nog de ijzersterke komedie A Fish Called Wanda op het programma staan.

 High Crimes 04

Veel filmkijkplezier.