Chaos door gratis Bieber-show veroorzaakt gewonden

Justin Biebers gratis optreden in Oslo zorgde woensdag voor zo veel chaos dat 49 mensen gewond zijn geraakt. Veertien Noorse 'beliebers' zijn afgevoerd per ambulance. Dat schrijft entertainmentsite TMZ.

De burgermeester van Oslo wil een onderzoek starten om te kijken wat er precies is gebeurd. "Ik heb al een team ingeschakeld om het hele evenement te onderzoeken, van hoe het is gepland tot de uitvoering ervan", vertelt burgermeester Fabian Stang. Volgens Stang was het op een punt zo druk met hordes meisjes dat hij zich achter een boom moest verschuilen om niet omver te worden gelopen.

Bieber zelf riep de opgewonden meisjes woensdag via Twitter op om rustig te blijven. "Luister alsjeblieft naar de politie. Ik wil niet dat er gewonden vallen", zei de 18-jarige Canadees. "Ik wil dat alles gaat volgens plan, veiligheid gaat boven alles."

Bieber speelde vier nieuwe nummers in het Opera House in Oslo naar aanleiding van een televisiedocumentaire, waarbij de zanger tijdens zijn wereldtournee wordt gevolgd door camera's. De documentaire wordt op 21 juni in de Verenigde Staten uitgezonden.