Sports Champions 2 verschijnt deze herfst

Sony heeft een vervolg op Sports Champions voor de PlayStation 3 aangekondigd: Sports Champions 2. Het vervolg op de in 2010 uitgebrachte launchgame voor de PlayStation Move biedt enkele nieuwe sporten zoals: skiën, boksen, tennis, golf, bowlen en "een volledig nieuwe ervaring als het gaat om boogschieten".

Sony Worldwide Studios-producent Jeremy Ray liet op het PS Blog weten dat "Sports Champions 2 enkele favoriete elementen herintroduceert, zoals de verrassend diepe en uitdagende singleplayer Cup Play en aanpasbare Free Play mode. Daarnaast kent elk event nu ook leuke arcade uitdagingen."

"We hebben ook een hoop verbeterd", legt Ray uit. "Zo zijn de drie calibratiepunten voor de PS Move niet meer nodig (zonder dat dit ten koste gaat van de gameplay), avatars kunnen nu per event gemaakt en aangepast worden en een nieuw profielsysteem zorgt ervoor dat iedereen die speelt in huis, dat kan doen met zijn of haar eigen avatars en instellingen. Ook kent de photobooth meer opties en is het gebruik ervan makkelijker."

Ook beschreef Ray een nieuwe Party Game Mode: "Je kan wedstrijden spelen door meerdere events te combineren (inclusief Challenge Rounds) en de scores optellen om te kijken wie de partykampioen is. Ook is het mogelijk om een eigen speellijst te maken, de foto's en stemmen van de andere spelers tijdens het spelen te zien en te horen en om iets beschamends (of leuks) te tekenen richting de verliezer."

Sports Champions 2 wordt ontwikkeld door de Sony San Diego Studio en Zindagi Games en zal deze herfst nog verschijnen.