Epic Games wint rechtszaak tegen Silicon Knights

De Amerikaanse gamestudio Epic Games heeft de rechtszaak tegen de Canadese gamestudio Silicon Knights gewonnen. Dat heeft studiobaas Mark Rein van Epic Games donderdag bekendgemaakt. De twee bedrijven lagen sinds 2007 met elkaar in de clinch toen het Canadese bedrijf beweerde dat afspraken niet werden nagekomen.

De jury van het Hooggerechtshof heeft de Amerikaanse gamestudio in het gelijk gesteld nadat Silicon Knights een aanklacht had ingediend tegen zijn beleid. Het Canadese bedrijf moet een schadevergoeding van 4,5 miljoen dollar betalen.

Silicon Knights had een licentie afgenomen voor het gebruik van de Unreal Engine 3. Volgens de gamestudio heeft Epic Games niet de technische ondersteuning geboden die het had moeten bieden. De Amerikanen, die vooral bekend zijn dankzij de Gears of War-reeks, zouden informatie hebben achtergehouden.

Het Canadese bedrijf maakte sinds de rechtszaak alleen de actiegames Too Human in 2008 en X-Men: Destiny in 2011. Ondertussen verrichte het nog werkzaamheden aan het actieavontuur Darksiders in 2010 en het rollenspel Marvel: Ultimate Alliance 2 in 2009.