Rosenthal en Verhagen naar Midden-Oosten

Minister van Economische Zaken Maxime Verhagen (CDA) en Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) brengen vanaf volgende week dinsdag een driedaags bezoek aan het Midden-Oosten. Verhagen bezoekt Israël, Rosenthal gaat ook naar Jordanië en de Palestijnse gebieden.

De reis staat onder meer in het teken van de politieke en economische betrekkingen tussen Nederland en Israël. Zeventig ondernemers uit de sectoren agrofood, energie, hightech, logistiek en water gaan met Verhagen mee. Rosenthal spreekt daarnaast in Jordanië, Israël en de Palestijnse gebieden met bewindspersonen over lokale en regionale politieke ontwikkelingen, waaronder over het vredesproces voor het Midden-Oosten.

De ministers schudden onder anderen de hand van de Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu. Verhagen ontmoet ook de Israëlische minister van energie en water Uzi Landau en de Israëlische minister van industrie, handel en arbeid Avi Simhon. Rosenthal praat daarnaast met zijn Israëlische en Palestijnse ambtgenoten, ministers Avigdor Lieberman en Riad al-Malki, over de noodzaak van het hervatten van de rechtstreekse vredesbesprekingen.