Recorddrukte Reddingsbrigade in pinksterweekeinde

De Reddingsbrigade heeft het in het zonnige pinksterweekeinde bijzonder druk gehad. De vrijwilligers van de brigade moesten ruim elfhonderd keer in actie komen, een record. Zeventien mensen werden van een wisse dood gered, laat de Reddingsbrigade weten.

Bijna negenhonderd keer was de nood hoog en moest eerste hulp worden verleend. Onder meer hartklachten zorgden voor penibele situaties. In totaal werden 152 vermiste kinderen met hun ouders herenigd, een erg hoog aantal. De brigade is ontevreden over de onoplettende ouders en adviseert ze hun kind een polsbandje met naam en telefoonnummer om te doen.

De Reddingsbrigade is blij dat meeste mensen vanwege het nog koude water geen duik hebben genomen. De vrijwilligers hoefden slechts enkele onderkoelde en met kramp kampende zwemmers en surfers aan land te brengen.

Verder hielp de Reddingsbrigade dit weekeinde mee met het zoeken naar een verdronken man in het Engelermeer bij Den Bosch. De 21-jarige Pool bleek uiteindelijk te zijn verdronken. Ook assisteerden vrijwilligers bij de zoektocht naar het gecrashte vliegtuigje op de Maasvlakte. Daarbij raakten de vier inzittenden, twee volwassenen en twee tieners, zwaargewond.