GGD helpt vierduizend Pinkpop-gangers

Door de felle zonneschijn had de GGD dit jaar zijn handen vol aan bezoekers van Pinkpop. In de drie dagen die het festival duurde hebben ongeveer vierduizend bezoekers zich bij een van de behandelposten van de GGD gemeld, laat een woordvoerder weten. Op een totaal van 79.000 bezoekers is dat een op de twintig bezoekers.

Het aantal ligt wat hoger dan vorig jaar. "Maar er waren dit jaar ook meer bezoekers", legt de woordvoerder uit. De festivalgangers hadden vooral last van verbranding door de zon. Verder kampten ze met diarree, blaren of geïrriteerde ogen door pollen of doordat zonnebrandcrème door het zweet in de ogen kwam. Een handvol mensen werd doorgestuurd naar een ziekenhuis.

De GGD-woordvoerder benadrukt dat lang niet iedereen die zich meldde medische hulp nodig had. "Sommige mensen bedenken op het festivalterrein bijvoorbeeld dat ze geen zonnebrandcrème bij zich hebben en vragen dan aan ons of wij het hebben."

Ook is dit jaar een afkolfruimte voor moeders ingericht. "Ieder jaar ontdekken we nieuwe dingen waar behoefte aan is. Daar passen we ons op aan en daardoor stijgt het aantal mensen dat we helpen ook."

Het aantal mensen met een alcoholvergiftiging viel net als vorig jaar erg mee. Het aantal aanhoudingen is volgens de politie ook minimaal. In drie dagen werden 35 mensen aangehouden. Het ging vooral om bezoekers die een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich hadden.


GGD helpt vierduizend Pinkpop-gangers (Foto: Novum)