Explosie in Nairobi

In een gebouw in de Keniaanse hoofdstad Nairobi heeft zich maandag een zware explosie voorgedaan. Daarbij zijn zeker 28 mensen gewond geraakt. Een deel van het dak van het gebouw, waarin diverse winkeltjes gevestigd zijn, werd eraf geblazen.

Een van de slachtoffers zei dat de explosie plaatsvond kort nadat een bebaarde man een tas had achtergelaten bij haar stalletje. De man liep driemaal langs het stalletje en deed alsof hij iets wilde kopen, zei de vrouw, Irene Wachira. De derde keer kwam hij met een tas die hij achterliet, waarna de explosie volgde.

Terreurbeweging Al-Shabab, die actief is in het buurland Somalië, dreigt al heel lang met aanslagen in Kenia. Een bron bij de politie zei dat er geen aanwijzingen zijn gevonden dat de explosie is veroorzaakt door een bom. Volgens de zegsman wordt eerder gedacht aan kortsluiting.

Premier Raila Odinga leek echter te suggereren dat wel degelijk een aanslag was gepleegd. "Dit is een gruwelijke daad. Ze willen ons bang maken, maar we laten ons niet bang maken."


Explosie in Nairobi (Foto: Novum)