NS zet dubbeldekkers in naar Zandvoort

De Nederlandse Spoorwegen zetten op pinkstermaandag extra personeel en extra materiaal in op de route naar Zandvoort. Daarmee wil het spoorbedrijf de grote drukte in verband met strandverkeer en bezoekers van de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort opvangen.

De trein tussen Haarlem en Zandvoort rijdt tussen 09.00 en 12.00 uur en 15.00 en 19.00 uur vier keer in het uur in plaats van de normale frequentie van twee treinen. Daarnaast vervangen dubbeldekkers de normale sprinters. "Hierdoor kunnen we meer dan duizend passagiers vervoeren per uur", vertelt de zegsvrouw van de NS. "Daarmee is de capaciteit meer dan verdubbeld."

Op de route naar Den Haag Centraal - het station om naar het strand in Scheveningen te reizen - wordt geen extra materiaal ingezet. "Onze ervaring van zondag heeft geleerd dat dat niet noodzakelijk is."

De Verkeersinformatiedienst en de ANWB hebben maandag zonaanbidders aangeraden om het openbaar vervoer te pakken naar het strand in verband met verkeersdrukte. "Vooral rond de badplaatsen Scheveningen, Zandvoort/Bloemendaal en Hoek van Holland verwachten we opnieuw parkeerproblemen", twitterde de verkeersdienst van de ANWB.


NS zet dubbeldekkers in naar Zandvoort (Foto: Novum)