Drukte op wegen naar de kust

Vanwege het mooie weer zijn zondag veel mensen al vroeg op pad gegaan naar de Nederlandse stranden. De politie meldde even voor 10.30 uur dat de wegen naar Scheveningen en Kijkduin vollopen en dat parkeerplekken schaars zijn.

De politie Haaglanden raadt strandgangers aan met het openbaar vervoer of op de fiets richting de Zuid-Hollandse kustplaatsen te komen. Ook adviseert de politie mensen zonnebrand mee te nemen. De zonkracht is dit pinksterweekeinde voor Nederlandse begrippen namelijk behoorlijk sterk en ligt tussen de 6 en 7. Dat betekent dat een niet gebruinde huid tijdens de piekuren binnen een kwartiertje kan verbranden.

Ook in Bloemendaal en Zandvoort was het al vroeg druk. De politie laat zondagochtend weten dat de N-wegen in de richting van de kustplaatsen druk beginnen te worden, maar dat het verkeer nog wel doorrijdt. Op de boulevard was rond 10.30 uur al geen parkeerplek meer vrij.

Op de stranden van Bloemendaal en Zandvoort wappert zondag overigens de gele vlag, wat inhoudt dat zwemmen gevaarlijk is. Dat heeft volgens de politie te maken met aflandige wind en koud zwemwater.