Uitslag Nederland - Bulgarije

Het Nederlands elftal heeft het tweede oefenduel op weg naar het Europees kampioenschap verloren. In de Amsterdam ArenA eindigde het saaie duel met Bulgarije in 1-2. Het doelpunt werd gemaakt door Van Persie, die samen met Huntelaar startte in de voorhoede.

De eerste mogelijkheid kwam na tien minuten, toen Sneijder Van der Vaart vrij speelde. In plaats van zelf af te werken legde de speler van Tottenham Hotspur de bal achter Huntelaar neer, waardoor de mogelijkheid verloren ging. Na een kwartier moest bondscoach Bert van Marwijk een tegenvaller incasseren toen verdediger Mathijsen geblesseerd uitviel.

Het in een laag tempo spelende Oranje kreeg een nieuwe kans na 25 minuten, Toen een corner door zowel Bouma als Heitinga niet tot een goal gepromoveerd wist te worden. Nadat Bulgarije via Bojinov een bal op de lat zag verdwijnen, was het Van Persie die op aangeven van Sneijder vlak voor rust de score opende.

Van Persie scoorde de 1-0. (Foto: Pro Shots)

Vlak na rust kreeg Bulgarije een strafschop nadat een glijdende Van der Vaart hands maakte. Popov schoot de bal langs doelman Krul en zette zo de Bulgaren op gelijke hoogte. Oranje wist de schroom maar niet van zich af te drukken, al had Huntelaar wel een goede mogelijkheid na een voorzet van debutant Willems.

Bulgarije liet zelf ook vrij weinig zien, behalve enkele schoten van afstand van onder andere PSV-speler Manolev. Met het inbrengen van een luid toegejuichte Robben hoopte Van Marwijk voorin nog iets te kunnen forceren, maar dit lukte niet. Bulgarije wist in de derde minuut van de blessuretijd nog wel te scoren via Mitanski.

Het PSV-trio Willems, Bouma en Manolev

Nederland

1 - 2

Bulgarije

45' Van Persie    50' Popov (pen)
 90+3' Mitanski

Gele kaart: Heitinga, v.d. Vaart, Kuijt (Nederland), Bodurov, Dyakov (Bulgarije)

Stadion: Amsterdam ArenA
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Teixeria Vitienes (Spa)