Beckenbauer ziet weinig in voorstel Blatter

Franz Beckenbauer is het niet eens met FIFA-president Sepp Blatter, die liet weten een alternatief voor de strafschoppenserie te overwegen.

Blatter vindt dat de strafschoppenseries niet bij de sport passen. "Voetbal kan een tragedie zijn als het op strafschoppen aankomt. Voetbal hoort niet één tegen één te zijn. Bij de penalty's verliest voetbal de essentie", zei de president van de wereldvoetbalbond. Blatter verzocht Beckenbauer mee te denken over een plan.

De oud-topvoetballer van Bayern München en Duitsland ziet echter weing redenen om de huidige opzet te wijzigen. "Strafschoppen maken veel emotie los in het voetbal. Het is bovendien veel aantrekkelijker dan bijvoorbeeld de toss van vroeger", aldus de voorzitter van de denktank Football Task Force 2014 tegen Bild.

Een mogelijk alternatief dat Beckenbauer wel ziet zitten is shoot-outs. Dat betekent dat een speler vanaf de middenlijn op de keeper afgaat. Beckenbauer maakte hiermee kennis in zijn tijd in Amerika. "Zo ging het in mijn tijd bij Cosmos New York (eind jaren zeventig, red.) ook", besluit de Duitser.